Globale Seniorer

Er der Corona på Kreta?

Kære Globale Seniorer
På Kreta er der ingen tilfælde af Corona, i hvert fald ikke ifølge de officielle opgørelser, men de er heller ikke helt pålidelige siger lokale. Der testes ikke særlig mange i Grækenland og de daglige smittetal ligger under de danske med en befolkning på ca. 10 mio. Desuden er testningen blevet liberaliseret så det koster 70-100 euro at få taget en test.

Turismen i 2020 har det ikke godt på Kreta. Mange hoteller er slet ikke åbnet i år, restauranter står gabende tomme og der er ledige liggestolene på stranden. Efter sigende kører mange åbne hoteller med en belægning på 30% i forhold til 2019.

Ikke desto mindre er der strikse forholdsregler alle vegne, og de bliver stort set overholdt! Maskerne skal på i forretninger, caféer, restauranter og barer, der lukker kl. 24.

Kirken spiller en helt særlig rolle. I foråret, under lockdown, skulle kirker lukke, men præsterne nægtede og hævdede, at folk var velkomne – hvis de bad til gud, så skulle det hele nok gå. Efter lidt forhandlinger med regeringen indvilgede de dog i at lukke under den strikse lockdown. Nu er de åbne igen og menigheden er glad.

I går aftes kom jeg forbi den lokale menighed i Rhetymno, der holdt Corona forsamling med præsten. Her overholdes den fysiske afstand på behørig vis.

Maria Justiniano
Publiceret 13. oktober 2020