Globale Seniorer

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Den store plan – debat om grøn energiomstilling?

3. november 2023, kl. 10:00 - 12:30

Free
Den grønne omstilling er i fuld gang – eller er den. Med udgangspunkt i energisektoren, som spiller en central rolle i vores dagligdag og for vores klima og miljø, vil Sten Melson udfolde en vision for den danske energi udvikling. Fokus på vil være de muligheder, forhindringer og dilemmaer, som vi som forbrugere står overfor, når vi skal se på vores egne interesser, og når vi skal bidrage til de nationale og globale fællesskaber.
Sten Melsom
Sten Melson er civilingeniør og har mere end 25 års erfaring fra anlægssektoren og har arbejdet med digital projektering af forsyningsnetværk. Siden 2015 har han på frivillig basis arbejdet med klimaforandringer og grøn omstilling, herunder teknologi, energiplanlægning og – sektorkobling. Han er primus motor i hjemmesiden:  sektorkobling.com
Hjemmesiden anviser nye muligheder for vores samfund. Vi træffer i disse år nogle fundamentale valg, der skal være rigtige, hvis ikke den grønne omstilling skal blive unødigt dyr.
Energi går som en rød tråd gennem samfundet. Alle samfundets sektorer er indbyrdes forbundne. En ændring i én sektor kan påvirke de andre. Den grønne omstilling skal derfor styres overordnet for alle sektorer, så vi kan udnytte mulighederne for tværgående genbrug og optimering: Sektorkobling.
Energilagring er den krumtap, hele vores energisystem kommer til at dreje sig om.
Vi kan ikke øge andelen af grøn strøm uden samtidig at skabe kapacitet til at lagre energi. Det stiller krav til nye lagringsteknologier.
Bl.a. følgende verdensmål er relevante ift. mødet:
Verdensmål 7-12
Husk
Husk at tilmelde dig mødet her på hjemmesiden, deadline den 16. oktober.
Kaffe/te mm. på mødet koster 25 kr. pr. deltager og beløbet indbetales via MobilePay til box18276

Detaljer

Dato:
3. november 2023
Tidspunkt:
10:00 - 12:30
Pris:
Free
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Byens hus
Hellerupvej 24 Hellerup 2900 Danmark + Google Maps