Globale Seniorer

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.
Udskudt
Ny mødedato meldes snarest

Danske virksomheders arbejde med ESG og bæredygtighed

april 17, kl. 14:00 - 16:30

Gratis

Hvordan hænger virksomhedernes ESG rapportering sammen med Verdensmålene?

 

Foredrag ved Vibeke Huge Rehfeld, chefkonsulent, Dansk Industri

ESG og bæredygtighed er to begreber, der ofte bruges i forbindelse med virksomheders og organisationers ansvarlighed over for miljøet, samfundet og deres interessenter. Men hvad betyder de egentlig, og hvordan hænger de sammen?

ESG står for Environmental, Social and Governance, og det er et sæt af kriterier, der måler en virksomheds eller organisations indvirkning på og håndtering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige spørgsmål. ESG-kriterierne var tidligere mest brugt at investorer, men bruges nu af såvel investorer som kunder, leverandører og andre af virksomhedens interessenter til at forstå virksomheders sociale, miljømæssige og øvrige samfundspåvirkninger.

Bæredygtighed er et bredere begreb. Bæredygtighed forudsætter, at mennesker kan leve sammen på jorden på en måde, der opfylder deres behov og ønsker, uden at forringe fremtidige generationers muligheder for at gøre det samme. Bæredygtig udvikling er en proces, som kræver løbende dialog, samarbejde og handling mellem alle interessenter, både lokalt og globalt. FN har vedtaget 17 verdensmål (SDG) for bæredygtig udvikling, som sætter en fælles dagsorden og retning for bæredygtighed frem mod 2030.

ESG og bæredygtighed er to sider af samme sag. ESG er en måde at operationalisere og måle bæredygtighed på, især i forhold til virksomheder og organisationer, heraf de nye ESG-rapporteringskrav for de største virksomheder. Bæredygtighed er en vision og en værdi, som ESG skal understøtte og fremme. ESG og bæredygtighed er begge dynamiske og kontekstafhængige, og de skal tilpasses og udvikles i forhold til de skiftende udfordringer og muligheder, som virksomheder og verden står overfor.

Danske virksomheder er blandt de virksomheder globalt, der arbejder mest med bæredygtighed, og hos de største virksomheder har man gennem længere tid forberedt sig på de nye lovkrav til bæredygtighedsrapportering. Med EU’s direktiv om bæredygtighedsrapportering (CSRD) får virksomhederne nu et fælles sprog for rapportering i EU, hvilket er godt for danske virksomheder, som er foran mange konkurrenter på bæredygtighedsområdet.

Vibeke Huge Rehfeld fra DI vil gøre os klogere på danske virksomheders arbejde med ESG og bæredygtighed.

Foredraget er et led i verdensmålsgruppens foredragsserie, som involverer kunst, kultur, forskning og erhvervsliv som aktive aktører i den fortsatte kommunikation til borgerne om verdensmålene.

Detaljer

Dato:
april 17
Tidspunkt:
14:00 - 16:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Leif Sønderberg
Phone
51860042
Email
Leif.Soenderberg@goalsustain.dk

Sted

Byens Hus, Lille Claus
Hellerupvej 24 Hellerup 2900 Danmark + Google Maps
Se Sted hjemmeside