Globale Seniorer

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

EuropaNYT

marts 2, kl. 10:00 - 12:00

Gratis

Alting har at gøre med Ukraine lige nu. Et af de store spørgsmål bliver, hvordan Europa skal ledes i fremtiden. Vil Tyskland træde ind i rollen? Vil andre lade Tyskland gøre det? Holder den fransk-tyske akse eller rykker EU mod øst? Vi markerer 1-års dagen for den russiske invasion med tre emner: 

1. “Folkets tjener” var navnet på det TV-program, der gjorde Zelensky kendt. Men hvem er denne komiker, der også er jurist og nu præsident? Vi tegner et portræt og spørger: Hvordan kan Ukraine have så stærkt et lederskab? 

2. Zeitenwende! Tidehverv! Hvordan skabe fred + sikkerhed i en ændret verden? Ukraine-krigen har rystet Europa, og ændret forholdet mellem Europa og USA. Nu melder Kina sig på banen med en 12 punkts plan. Lever vi i Europa op til den ny situation?

3. To afgørende valg forude: Præsidentvalget i USA og Europa-Parlamentsvalget i 2024, hvor ikke bare Parlamentet, men også Kommissionen – plus EU’s udenrigsminister og “præsident” står til udskiftning. Hvad har vi i vente? Har vi selv en lille rolle i spillet?

DET FYSISKE MØDE finder sted i lokalet “Store Claus” i Byens Hus. Meld dig til senest onsdag kl. 19 på globaleseniorer.dk  – så er der kaffe og croissant mod en ringe betaling. – TAG GERNE EN BEKENDT MED.

 Du kan også være med på ZOOM 

 

 

 

Detaljer

Dato:
marts 2
Tidspunkt:
10:00 - 12:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Nina Wernberg
Telefon:
+45 2339 0659
E-mail:
nina@privat.dk

Sted

Byens Hus, Store Claus
Hellerupvej 24 Hellerup 2900 Danmark + Google Maps
Se Sted hjemmeside