Globale Seniorer

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Grønlandsk selvstændighed – baggrund og muligheder

september 12, kl. 14:00 - 16:00

Grønland har udarbejdet udkast til grundlov. Men  hvilke skridt er der mere frem mod selvstændighed.

Rigsfællesskabet er inde i en opbrudstid, hvor også Færøerne forventer selvstændighed på et tidspunkt, der ikke er så fjern.

 

Baggrunden for udviklingen hænger selvfølgeligt sammen med udviklingen globalt, som i disse år går meget hurtig. Den globale udvikling således også medspiller i det arktiske område,  hvor samarbejdet hidtil har været præget af  ro og en god del vis del pragmatisme.  Men samarbejdet er nu nærmest på stand by, som følge af at Rusland har travl andet steds, og hvornår og hvordan samarbejdet bliver genoptaget kommer også til at afhænge af det amerikanske valg til november,

Ulrik Pram Gad

Ulrik Pram Gad. Foto: DIIS.

Ulrik Pram Gad vil give et overblik over de senere års udvikling, hvor krav og ønsker fra Grønland og Færøerne for en gangs skyld synes at falde i takt, og hvor flere stemmer i Danmark nu gør sig tanker om næste skridt.  Det officielle Danmark gør sig umage for at fremstå imødekommende, uden dog at forpligte sig.

Ulrik Pram Gad, seniorforsker på DIIS, belyser geopolitisk baggrund og udvikling af Rigsfællesskabet, som en lang afkoloniseringsproces.

 

 

 

Detaljer

Dato:
september 12
Tidspunkt:
14:00 - 16:00
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangører

Arktisk gruppe
Asbjørn

Sted

Byens Hus, Store Claus
Hellerupvej 24 Hellerup 2900 Danmark + Google Maps
Se Sted hjemmeside