Globale Seniorer

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Klimaændringer, tilpasning, modstand og omstilling – den arktiske udfordring.

25. oktober 2023, kl. 10:00 - 12:00

Gratis

Oplæg v. Lektor Frank Sejersen, fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet, der gennem mange år har beskæftiget sig med samfundsforhold i Grønland, herunder ressourceudnyttelse og klima.
Han beskriver selv sin profil sådan: Min forskning tager udgangspunkt i perspektiver fra environmental humanities og fokuserer på arktiske kultur- og samfundsstudier med særlig vægt på nutidige forhold i Grønland og Canada. Forskningen baseres primært på antropologisk metode og teori og er inspireret af teori knyttet til political ecology.
Frank Sejersen siger om baggrunden for emnet: I hele verden har Arktis været brugt som prisme til at forstå klimaforandringernes konsekvenser. Simple fremstillinger af smeltende is, udhungrede isbjørne og oprindelige folk, som mister levegrundlaget og er truet på kultur, har været dominerende. Men hvis man dykker ned i klimaspørgsmålets kompleksitet i Arktis, træder der imidlertid en anden historie frem, som verden også kan lære meget af. Den siger både noget om konkurrerende kulturelle forestillingsuniverser, om omstillingsprocessers kompleksitet og fremtidens position i nutiden.

Husk
Husk at tilmelde dig mødet her på hjemmesiden, deadline den 25. oktober.
Kaffe/te mm. på mødet koster 25 kr. pr. deltager og beløbet indbetales via MobilePay til box18276

Detaljer

Dato:
25. oktober 2023
Tidspunkt:
10:00 - 12:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, ,

Arrangør

Arktisk gruppe
Phone
24 40 88 30
Email
askov12@hotmail.com

Sted

Serviceforbundet, Hovedbestyrelsens mødelokale
Ramsingsvej 30
Valby, 2500 Danmark
+ Google Maps