Globale Seniorer

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Konference om Vestsahara på Christiansborg

november 14, kl. 11:30 - 16:00

Tirsdag 14.november 2023  holder FN-Forbundet en nordisk konference på Christiansborg om situationen i Vestsahara.
Baggrunden for nu at holde en konferencen om den næsten 50 år gamle konflikt er, at der efter mere end 20 års våbenhvile, er udbrudt væbnet konflikt mellem Polisario og Marokko, og den usikre situation i Nordafrika skaber risiko for, at konflikten breder sig.
FN har siden 1991 haft en fredsbevarende styrke i området. Den danske generalmajor Kurt Mosgaard, der i en periode ledede FN-styrken er blandt oplægsholderne på konferencen.
Han mener, at de nordiske lande bør være mere aktive i en løsning af den gamle konflikt, og derfor holdes konferencen i samarbejde med svensk og norsk FN-forbund.
Blandt oplægsholderne er desuden Dr. Sidi Omar, POLISARIOs FN-ambassadør og tidligere repræsentant i Danmark. Desuden medvirker en repræsentant for Marokko.
Christopher W.S.Ross, FN’s generalsekretærs tidligere personlige udsending til Vestsahara fortæller, hvordan FN gennem mere end 20 år har arbejdet på at finde en løsning på konflikten.

Se det samlede program og tilmeld dig her:

Nordic Conference on the Conflict in Western Sahara – how can the conflict be resolved before it escalates? | FN-forbundet (nemtilmeld.dk)

Detaljer

Dato:
november 14
Tidspunkt:
11:30 - 16:00
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
,

Arrangør

FN forbundet
Phone
33 46 46 90
Se Arrangør hjemmeside