Globale Seniorer

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sydfyns Energi Hub, nøglen til effektiv energi og klima omstilling?

marts 11, kl. 10:00 - 12:30

Gratis

I Svendborg Fjernvarme har man tænkt stort og tænkt i både varme og el. Der har været fokus på  løsninger, og i det forløb har det ofte vist sig at dansk bureaukrati og regler ikke har været den bedste samarbejdspartner. Men det har været vigtigt at fastholde, at mange andelshavere ønsker  at bidrage nu og tage ansvar for de decentrale klima tiltag,

Bjarne Olsen kommer og gør os klogere på udfordringer og muligheder i en grøn omstilling i et lokalt baseret energiselskab. Bjarne er i bestyrelsen for Svenborg Fjernvarme og har været drivkraften på rejsen mod et energiselskab med fokus på klima og miljø tilpasninger.  Samtidigt har den lokale forankring hos andelshaverne  været i centrum, således at indflydelse og fordele for den enkelte andelshaver har været sikret.

Bjarne Olsen

Bjarne Olsen er maskinmester og har i over 10 år arbejdet for, at skabe Danmarks billigste og mest bæredygtige fjernvarmeselskab.

Sidste år opnåede han den ære at modtage Svendborg Kommunes klimapris for civilsamfundet.

Klimaets brændende platform er den voksende mængde CO2 i atmosfæren, som bl.a. kommer fra i-landenes fortsatte brug af fossile brændstoffer og voksende behov for energi. Det er derfor afgørende, at der ikke blot tales om og planlægges, men at der også gennemføres indsatser for at reducere udledning af CO2. I denne sammenhæng er det vigtigt at lokalsamfund inddrages og bliver aktive medspillere.

Hvis Danmark skal være foregangsland, skal vi demonstrere teknisk
indsigt og kreativitet, som kan føre til løsninger, der på den korte bane kan bidrage til både klimaet og forbrugerne. Samspillet mellem teknik og lokal samfund er centralt.

På den lange bane er der behov for rammer for den videre udvikling, hvor visionerne pejler frem med sammenhæng fremfor forkromede løsninger, Det kræver, at lovgivning og regler, understøtter tiltag på den korte og lange bane og her er et stort arbejde for lovgivere.

Kom og hør om hvordan Svendborg Fjernvarme har håndteret klima udfordringer og forsyningssikkerhed til en fornuftig pris for andelshaverne.

 

Detaljer

Dato:
marts 11
Tidspunkt:
10:00 - 12:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:

Arrangør

Verdensmålsgruppen
Phone
93936070
Email
aan@asaconsult.dk

Sted

Byens Hus, Forsamlingen
Hellerupvej 24
Hellerup, 2900 Danmark
+ Google Maps