Globale Seniorer

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Oprettelse af temagruppe om Afrika

april 26, kl. 13:00 - 16:00

Gratis

Oprettelse af temagruppe om Afrika

Formålet med en temagruppe om Afrika vil være at blive klogere på kontinentets muligheder og udfordringer i en geopolitisk situation under forandring.

Temagruppen vil invitere foredragsholdere samt evt. etablere enkelte læsegruppemøder. Vi vil forsøge at anvende forskellige vinkler på temaet. Forskning og litteratur kan bidrage til at overraske og forbløffe os og bringe os ud over de vante syn på Afrika, f.eks. kan såvel et større forskningsprojekt fra DIIS ”Prosperity in Rural Africa?, Brockington & Noe (2021) om udviklingen i Tanzanias landområder som forfatteren Thomas Bobergs bog ” Africana” (2019) bidrage til en anderledes forståelse af steder i Afrika.

Et foreløbigt mål i vores søgen efter de gode eksempler og resultater vil være at arrangere en studierejse til Etiopiens hovedstad Addis Abeba i begyndelsen af 2024. Begrundelsen for at vælge Addis Abeba er, at byen er hovedsæde for Den afrikanske Union samt en række internationale institutioner med fokus på Afrika. Byen har udviklet sig til at være det centrale sted, hvor kontinentets udfordringer såvel som regionale konflikter kan behandles.

African Union hjemmeside

African Union, Addis Abeba

I lighed med GS-tradition for institutionsbesøg vil vi arbejde for at få møder med repræsentanter for de relevante internationale og panafrikanske institutioner. Ligeledes vil vi tage kontakt til Addis Abeba Universitet, som bidrager med forskning i natur og miljø, landbrug og fødevarer i den lokale etiopiske kontekst.

Efterfølgende kan andre rejsemål, f.eks. Tanzania eller Ghana være en mulighed, hvor der også her kan etableres møder med relevante lokale aktører.

Du kan læse mere om begrundelsen for etablering af en Afrikagruppe her.

Alle interesserede inviteres til første indledende møde onsdag 26.4.2023, 13.00 – 16.00 i lokalet “Lodsbåden”.
“Lodsbåden” er et lokale hos FIC, Ramsingvej 30. Adgang fra siden af bygningen. Ring på FICs klokke.

Globale Seniorer

3 Deltager
Registrer her

Detaljer

Dato:
april 26
Tidspunkt:
13:00 - 16:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:

Arrangør

Jette Steensen
Telefon:
23247698
E-mail:
jksteensen@yahoo.com

Sted

Globale Seniorer – Lodsbåden
Globale Seniorer, c/o FIC Ramsingvej 30
Valby, 2500 Danmark
+ Google Maps