Globale Seniorer

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Sanselig poesi, skæv humor og alt derimellem

februar 29, kl. 19:00 - marts 9, kl. 21:00

NORDATLANTISKE FILMDAGE 2024

Nordatlantens Brygges Filmfestival 29. feb—10. marts

Filmkunsten har en unik evne til at formidle følelser, visioner og menneskelige relationer på en måde som vi kan genkende og forstå. Derfor vil Arktis gruppe henlede opmærksomheden på Nordatlandiske filmdage på Nordatlantens Brygge i København.

Alle film vises med oplæg og/eller instruktørbesøg, der giver mulighed for at komme med ind i instruktørernes arbejdsrum.

Se det fulde program og tilmelding Nordatlandiske filmdage

Herunder nogle uddrag af det omfattende program:

MED BLIKKET MOD GRØNLAND

Fem lige så stærke som forskellige kortfilm med hver deres blik på livet i Grønland. Mød skuespiller Vivi Nielsen og instruktørerne Louise Hollerup og Inuk Jørgensen.

Søndag 3. marts 2024 kl. 13.45

Vi lægger ud med den visuelt bjergtagende og samtidig tankevækkende dokumentar The Pavillion. Filmen er instrueret af Aannguaq Reimer-Johansen og skildrer arkitekten Konstantin Ikonomidis, der bygger en kurvet pavillon af isblokke, imens han deler ud af sine tanker om is-monumentet såvel som landets fremtid i en tid, hvor isen smelter hurtigere end nogensinde.

Derpå ser vi instruktør Nivi Pedersens science-fiction-kortfilm Updated (billedet), der med inspiration i Netflix-serien Black Mirror tematiserer brugen af digital teknologi i omsorgstjenesten. Skuespiller Vivi Nielsen drøfter filmen – og sit engagement i grønlandsk film generelt – før vi introducerer instruktørerne Inuk Jørgensen og Louise Hollerup.

Modige samtaler
Inuk Jørgensen har flere prisvindende og debatskabende kortfilm bag sig, og i sin nye film Where dreams are forgotten skildrer han den rodløshed, han mærker hos de unge i Sydgrønland i dag. Hans instruktørkollega Louise Hollerup kommer ud af en dansk familie, der i tre generationer har rejst til Grønland for at arbejde, og i sin nye kortfilm, Billeder af dig, ser hun med nysgerrigt blik på sine bedsteforældres tid som lærere i 1960’ernes Grønland.

Begge film inviterer til modig og åben samtale, som vi tager med instruktørerne, før vi afrunder programmet med Berda Larsens kunstfilm Nukapissat. Med enkle virkemidler tydeliggør filmen forskellen mellem, hvordan det hjemlige og det fremmede blik ser og skildrer Grønland.

ARRANGEMENTET
Filmene har engelske undertekster. Arrangementet (inkl. samtale) varer ca. 105 minutter. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

Billetter
75 kr. Onlinebilletsalg

 

KUNST- & DANSEFILM FRA NORD

Mød filmskaberne Jessie Kleemann, Helena Jónsdóttir og Maia Elisabeth Sørensen

Lørdag 9. marts 2024 kl. 16.45

På sidste års udgave af Nordatlantiske Filmdage satte vi os for at vise og udforske kunstfilmens særlige undergenre dansefilm. Og vi blev ikke blot begejstrede for filmene, men opdagede også, hvor underbelyst genren er, ikke mindst i forhold til det antal markante filmkunstnere, der arbejder med den i Nordatlanten og det øvrige norden. Derfor glæder det os, at vi kan vise flere originale film og byde jer på en ny omgang dansefilm fra Nord.

Mellem by og bjerge, det perfekte og det uperfekte
Rum og tid, bevægelse og rytme – det er stadig nogle af de centrale begreber, der bruges i både filmmediet og dansens verden, og som forbinder de to verdner. I år udforsker vi film, der er mere eller mindre iscenesatte, enten i naturens store vidder eller i urbane og til tider industrielle rum.

Et par af filmene sender desuden stilistiske og tematiske hilsner til Jørgen Leths legendariske film Det perfekte menneske (1968). De udvalgte film er dog først og fremmest vidt forskellige i deres udtryk, og de er ofte overraskende og altid både sanselige og tankevækkende.

Film og artist talk
Programmets film er skabt af islændingene Helgi Örn Pétursson og Helena Jónsdóttir, danske Maia Elisabeth Sørensen og Kristina Daurova, den færøske duo Rammatik (Marianna Mørkøre og Rannvá Káradóttir), finske Kati Kallio, grønlandske Alexander Montgomery-Andersen og Jessie Kleemann.

Ud over filmprogrammet inkluderer arrangementet samtale om krydsfeltet mellem film og dans, rum og bevægelse, by og natur, det perfekte og det uperfekte. I samtalen medvirker Jessie Kleemann, Helena Jónsdóttir og Maia Elisabeth Sørensen, og den modereres af Helle Pagter, der selv er filmskaber og viste film på sidste års Nordatlantiske Filmdage.

ARRANGEMENTET

Arrangementet varer ca. 100 minutter (inkl. artist talk).

Billetter
75 kr. Onlinebilletsalg

God fornøjelse!

Globale Seniorers Arktis Gruppe/Asbjørn

Detaljer

Start:
februar 29, kl. 19:00
Slut:
marts 9, kl. 21:00
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Asbjørn
Phone
93936070
Email
aan@asaconsult.dk