Globale Seniorer

Flygtning – perspektiver på før og nu

Delegatforeningen inviterer til medlemsmøde.
Sted: Dansk Røde Kors, Blegdamsvej 27, 2100 København Ø
Lørdag den 4. november 2023 klokken 14.00 til ca. 17.00

Antallet af flygtninge, migranter og internt fordrevne er steget gennem de sidste mange år, dette er ofte forårsaget af krig og konflikter (Myanmar, Afghanistan, Syrien, Sudan, Ukraine) og med klimaforandringerne forventes dette tal til at stige betragteligt.
Vi har i Danmark modtaget flygtninge og migranter gennem mange år og asylansøgertallet har varieret markant i forhold til konflikter i verden og den danske regerings politik på området.
Dagsorden:
Rikke Gormsen, tidligere ansat i Asylafdelingen, vil give en kort oversigt over asylansøgere i verden og Danmark de sidste 40 år
Karen Inger Thorsen, tidligere Projektchef i Asylafdelingen vil fortælle om arbejdet med asylansøgere på Flotellet og Kulturhuset på Christianshavn
Steffen Bo Jensen, Professor, Globale Flygtningestudier på AAU og seniorforsker på DIGNITY (Dansk Institut mod Tortur): “Klima, fordrivelse og menneskerettigheder”
Mette Norling Schmidt, Global Migration & Displacement Lead, Røde Kors i Danmark, vil fortælle om Røde Kors´ projekter, tendenser og strategier over tid.
Knud Vilby vil fortælle om Verdensbankens årlige udviklingsrapport som peger på migration som en global nødvendighed i en verden hvor flere og flere lande er præget af aldring og mangel på arbejdskraft

Alle med interesse for emnet er velkomne og tilmeldingen sker ved at nedenstående beløb på Delegatforeningens konto: 4183 4091744, husk at påføre navn på indbetalingen.
Deltagelse med kaffe og kage 25,- kr.

Deltagelse via Zoom-møde er muligt via dette link: https://us02web.zoom.us/j/82588973755 – send venligst besked til delegatforeningen@gmail.com hvis du vil deltage på Zoom.


Deadline for tilmelding: Senest 31. oktober 2023.

Delegatforeningen glæder sig til at se jer.

Venlig hilsen
Rikke Gormsen
Delegatforeningen@gmail.com